Ziziphora (کاکوتی)

ساخت وبلاگ

Ziziphora (کاکوتی) are a genus of annual or perennial herbs or subshrubs in the family Lamiaceae. Ziziphora has aromatic leaves; they are found in open and often xeric habitats in Southern and Eastern Europe, North-West Africa and Asia to the Himalayas and Altai mountains.

TrekNature | Ziziphora clinopodioides Photo | Nature, Photography, Plants

گیاه کاکوتی Ziziphora cliniopodiodes متعلق به خانواده نعناعیان است، گیاهی خودرو بوده و در مناطق کوهستانی رشد می‌کند. گیاه کاکوتی دارای عطر و طعم فوق‌العاده‌ای است و از این گیاه دارویی برای تهیه چای و دمنوش استفاده می‌کنند. کاکوتی دارای بوته‌هایی با ارتفاع بیست تا پنجاه سانتی متری است و گل‌های کاکوتی بنفش رنگ بوده و برگ‌های کاکوتی ریز و سبز هستند. در گویش محلی خراسانی به کاکوتی آنخ نیز گفته می‌شود. در این مطلب از غفاری دایت که در ارتباط با خواص کاکوتی است به بررسی مواردی از جمله خواص کاکوتی برای پوست، خواص کاکوتی برای قاعدگی، خواص کاکوتی برای دیابت، خواص کاکوتی برای معده، کاکوتی و فشار خون، خواص کاکوتی برای تقویت قوای جنسی آقایان، خواص کاکوتیرو پونه، خواص عرق کاکوتی، خولص روغن کاکوتی، خواص دمنوش کاکوتی،طرز تهیه دمنوش کاکوتی، طریقه مصرف کاکوتی و در نهایت مضرات کاکوتی می‌پردازیم.

Ziziphora capitata (annual, herbal tea) | Flora, Herbalism, Hardscape

گیاه کلنجه (کاکوتی) دارای طبعی گرم بوده و برای تقویت معده بسیار مناسب است و اگر بعد از غذا همراه با چای میل شود تاثیر شگرفی در هضم غذا می‌گذارد.این سبزی از دسته سبزی هایی است که بین ما ایرانی‌ها استفاده کمتری دارد، اما این گیاه صفرابر است و دم کرده آن در دو نوبت صبح و عصر خاصیت فراوانی دارد.گیاه کاکوتی خلط آور بوده و ضدنفخ محسوب می‌شود و مصرف جوشانده آن در سه نوبت از روز قاعده آور است. گیاه کلنجه مقوی قلب بوده و مصرف آن به صورت جوشانده ۲ گرم در ۱۵۰ سی‎سی آب جوش بعد از صرف غذا توصیه می‌شود.اشخاصی که رماتیسم و تب مالت داشته از کاکوتی به عنوان داروی گیاهی این دو نوع بیماری باید استفاده کنند به طوری که ۱۰۰ گرم کاکوتی در ۳ لیتر آب جوشانده در وان ریخته و در داخل وان نشسته تا عارضه شان التیام یابد.برای التیام سیاه سرفه ۵ گرم کاکوتی را در ۳۰۰ سی‎سی آب جوشانده و دم کنند و روزی ۳ فنجان از این معجون بنوشند.

چای کاکوتی بعد از غذا نه تنها مانند چای سیاه آهن بدن را دفع نمی‎کند بلکه هضم غذا را آسان می‎کند و دم کرده این گیاه معجزه آسا برای بیماری برونشیت بسیار مفید است.برای جلوگیری از خونریزی بینی از دم کرده کاکوتی می‌توان استفاده کرد. برای این منظور، پنبه‎ای را آغشته به کاکوتی کرده و آن را در بینی قرار دهید.کسانی که اعضای بدنشان ضعیف شده از حمام کاکوتی مانند روش رماتیسم استفاده کنند و بنا بر توصیه پزشکان حمام این گیاه برای درمان سیاتیک و دیسک کمر سودمند است.گیاه کاکوتی از قدیم به عنوان یک نوشیدنی خنک در فصل تابستان استفاده می‌شد.گفتنی است؛ گیاه کاکوتی به صورت خودرو در فصل بهار در کوه سیاه رشد می‌کند و به عنوان یک طعم دهنده چایی اغلب مورد استفاده قرار می‌گیرد

خواص درمانی کاکوتی

گیاه کاکوتی خواص و فواید فراوانی برای سلامتی دارد که در ادامه به بررسی برخی از خواص کاکوتی می‌پردازیم. خواص کاکوتی بسیار فراوان است که از جمله خواص کاکوتی می‌توان به مواردی مانند پیشگیری و درمان سرناخوردگی و آنفولانزا، جلوگیری از خون‌ریزی بینی، پیشگیری و درمان اسهال، رفع مشکلات گوارشی و غیره اشاره کرد.

طبع کاکوتی

کاکوتی طبع گرم و خشک دارد. از کاکوتی برای متعادل کردن طبع برخی از لبنیات مانند دوغ و ماست استفاده می‌کنند

خواص کاکوتی برای پوست

یکی از خواص روغن کاکوتی این است که می‌تواند موجب روشن شدن پوست شود و همچنین یکی دیگر از خواص روغن کاکوتی برای پوست این‌ است که تاثیر بسزایی در پلک کنندگی آلودگی‌های سطح پوست دارد.

خواص کاکوتی برای قاعدگی

یکی از خواص کاکوتی خاصیت قاعده‌آور بودن این گیاه دارویی است که در تنظیم قاعدگی نامنططم نیز نقش دارد. کاکوتی به عنوان یک بادشکن طبیعی عمل می‌کند و از آن‌جایی که دارای خواص ضد درد است می‌تواند موجب تسکین کمر درد‌ در طول دوران قاعدگی شود.

خواص کاکوتی برای دیابت

از خواص کاکوتی می‌توان به تاثیر آن در کاهش قند خون اشاره کرد. عصاره کاکوتی می‌تواند با اثر بر روی سلول‌های بتا پانکراس و افزایش ترشح انسولین مکجب کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ شوند.

خواص کاکوتی برای معده

یکی از خواص کاکوتی خاصیت ضد التهابی و آرامش بخشی آن است که کاکوتی را به یک گیاه دارویی مفید برای معده تبدیل کرده است. از جمله خواص دمنوش کاکوتی که برای معده مفید است می‌توان به مواردی مانند بهبود درد معده، بهبود هضم غذا، تقویت سلامت دستگاه گوارش، کاهش دل درد و دل پیچه و بهبود و درمان نفخ شکم اشاره کرد. برای برخورداری از این خواص دمنوش کاکوتی کافی است که یک فنجان دمنوش کاکوتی را پس از  وعده غذایی بنوشید. همچنین خاصیت ضد میکروبی کاکوتی موجب می‌شود که برای درمان و پیشگیری از زخم معده که ناشی از هلیکوباکتر پیلوری است موثر و مفید باشد.

کاکوتی و فشار خون

کاکوتی موجب افزایش فشار خون می‌شود. افراد مبتلا به فشار خون نباید در مصرف کاکوتی زیاده روی کنند.

خواص کاکوتی برای تقویت قوای جنسی در آقایان

یکی از بهترین گیاهان دارویی برای تقویت میل و قوای جنسی آقایان کاکوتی است. از خواص کاکوتی می‌توان به کمک در درمان ناباروری و درمان ناتوانی جنسی اشاره کرد.

خواص کاکوتی و پونه

از خواص کاکوتی و پونه می‌توان به مواردی از جمله رقیق کردن خون، تقویت معده، ضدنفخ، بادشکن، ضد سرفه و حساسیت، آنتی بیوتیک قوی، بهبود سلامت قلب، بهبود سلامت دستگاه گوارش و ضد شب ادراری اشاره کرد.

برای تهیه دمنوش کاکوتی و پونه به مواد زیر نیاز داریم:

دو لیوان آب، دو قاشق مرباخوری عسل، یک قاشق غذاخوری کاکوتی و یک قاشق غذا خوری پونه کوهی

برای تهیه دمنوش کاکوتی و پونه باید در مرحله اول پونه کوهی و کاکوتی را در یک قوری چینی بریزید و به مقدار مورد نیاز آب جوش به قوری اضافه کنید و بعد اجازه دهید برای مدت زمان ۳۰ دقیقه روی شعله ملایم دم بکشد.

خواص عرق کاکوتی

عرق کاکوتی دارای خواص ضد عفونی کننده است و برای درمان معده درد، نفخ شکم و سلامت دستگاه گوارش از بهترین عرقیجات گیاهی است.

خواص روغن کاکوتی

از جمله خواص روغن کاکوتی می‌توان به تاثیر آن در پاکسازی پوست اشاره کرد. همچنین روغن کاکوتی دارای خاصیت ضد باکتریایی است و به علت بوی تندی که دارد از آن به عنوان دئودرانت طبیعی استفاده می‌کنند.

خواص دمنوش کاکوتی

یکی از خواص دمنوش کاکوتی درمان تب مالت است. همجنین درمان خونریزی بینی در بزرگسالان و کودکان از دیگر خواص دمنوش کاکوتی است. دمنوش کاکوتی می‌تواند موجب تقویت قلب شده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته قلبی را کاهش می‌دهد.

  • طرز تهیه دمنوش کاکوتی

برای تهیه ومنوش کاکوتی باید یک قاشق از برگ‌های خشک شده کاکوتی را داخل قوری ریخته و به میزان یک فنجان آبجوش به قوری اضافه کنید و برای مدت زمان ۳ تا ۵ دقیقه زمان دهید تا روی حرارت غیر مستقیم دم بکشد.



مضرات کاکوتی

کاکوتی نیز مانند سایر گیاهان دارویی دارای فواید و خواص فراوان است اما در صورت زیاده‌روی در مصرف کاکوتی ممکن است عوارض و مضراتی نیز مشاهده شود. استفاده بیش از حد گیاه کاکوتی می‌تواند باعث افزایش فشار خون شود. از آنجایی که کاکوتی قاعده آور است در طول بارداری نباید از این گیاه دارویی استفاده کرد زیرا ممکن است موجب سقط جنین شود.

Properties of Jujube fruit خواص میوه عناب...
ما را در سایت Properties of Jujube fruit خواص میوه عناب دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : healthy4you بازدید : 174 تاريخ : جمعه 10 تير 1401 ساعت: 8:17